آخرین اخباراسلایدشوافغانستانسیاستفرهنگ و دانشگزارش

۵۳ سال پس از شهادت علامه بلخی: او یک شاعر مبارز و متعهد به هدف و عمل بود

خبرگزاری دید: از ۵۳مین سالگرد شهادت علامه سید اسماعیل بلخی در کابل گرامی‌داشت شد. در این برنامه شماری از سیاست‌مداران، فرهنگیان، بزرگان و جوانان شرکت کردند و او را مبارزی متعهد به اهداف ارزش‌مند انسانی خواندند.


سید حسین حسینی-خبرگزاری دید
همزمان با ۵۳مین سالگرد شهادت علامه سید اسماعیل بلخی روز گذشته پنج‌شنبه(۲۴ سرطان) شماری از سیاست مداران، فرهنگیان و بزرگان کابل مراسمی را به منظور تجلیل از شهادت وی برگزار کردند.
عطاءالرحمان سلیم معاون شورای عالی مصالحه ملی که در این مراسم حضور داشت گفت: «مبارزین راستین هدف خود را نادیده نمی‌گیرند، تغییر و تبدیل نمی‌آورند و در همان مسیر قدم برمی‌دارند که بر اساس مردانگی و تعهد به آن متعهد شده‌اند، علامه بلخی هرسه این صفات را داشت، این صفات علامه بلخی را ماندگار می‌سازد».

وی گفت که فهم بالای دینی علامه بلخی باعث شد که تعهد داشته باشد و تعهد باعث شد که در میدان عمل هم تسلیم نشود، او (علامه بلخی) تمام مشکلات را قبول کرد ولی یک قدم از هدف خود بازنگشت.
به گفته او، علامه بلخی به همان اندازه که متفکر بود یک عملگرا بود و برای رسیدن به آرمان خود هزینه‌های بسیاری پرداخت.
وی همچنان در این مراسم در رابطه به مذاکرات صلح گفت که امیدوار هستیم نشستی که هیئت مذاکره کننده دولت روز شنبه در قطر خواهد داشت به نتیجه مطلوب ختم شود و همه ما می‌دانیم و درک کردیم که جنگ در افغانستان راه‌حل نیست.


از سویی هم، سید آقا حسین فاضل سانچارکی معین پیشین وزارت اطلاعات و فرهنگ علامه بلخی را مبارز سختکوش و راستین خوانده و گفت: « بلخی در زمانی می‌زیست که یک نظام خشن و سیاه حاکم بود و مخالفت را نمی‌پذرفت، در آن زمان مبارزه خیلی سخت بود، ولی او (بلخی) از دیار مبارزه بود و تسلیم نمی‌شد».


همچنین عالمی بلخی وزیر پیشین امور مهاجرین و عودت کنندگان گفت: «علامه بلخی با یک قوم و یک ساحه کار نمی‌کرد و متعلق به یک قوم خاص نبود، حزب ارشاد (حزب ارشاد را علامه بلخی در زمان مبارزات تشکیل داده بود) از اقوام مختلف و پیروان مختلف تشکیل شده بود».
به گفته او، هدف اساسی علامه نابودی استبداد، خودکامگی و دیکتاتوری بود و برای ایستادگی در برابر ظلم او و همراهانش ۱۵ سال زندانی شدند.


آقای بلخی نیز در رابطه به مذاکرات صلح گفت که هردو طرف جنگ می‌گویند که صلح می‌خواهیم، در این بین یک نیروی سومی به عنوان میانجی نیاز است تا مشکل را حل کند و تا زمانی که میانجی نباشد مذاکرات صلح به جایی نمی‌رسد.
سید حسین اشراق حسینی نویسنده و پژوهشگر در باره مبارزات شهید بلخی گفت: «در زمانی که علامه بلخی تنها در برابر حکومت ظالم وقت مبارزه می‌کرد، مبارزه یک تنه حتی در منطقه یک رویا بود اما علامه بلخی این مسئولیت را به دوش کشید».


او علاوه کرد که علامه بلخی را به عنوان نماد آزادی می‌شناسند که سلسله تبعیض را نفی می‌کرد. مبارزات علامه نشان می‌دهد که علامه یک منتقد با منطق و یک آینده نگر بود.
علامه شهید سید اسماعیل بلخی از شاعران و مبارزان نام‌دار دوران حکومت شاهی(محمد ظاهر شاه) افغانستان بود. علامه بلخی زندگی خود را وقف مبارزه علیه بیدادگری و نابرابری اجتماعی کرد. بسیاری‌ها او را از پیشگامان شعر انقلابی افغانستان می‌دانند.


شهید بلخی و همراهانش در زمان حکومت ظاهر شاه به جرم صدا بلند کردن در برابر بیدادگری و نابرابری زندانی شدند. او زمانی که در زندان بود از سرایش شعر انقلابی دست بر نداشت، وقتی شعری می‌سرود از زندان بیرون می‌برآمد و به خانه‌های مردم می‌رسید، جوانان انقلابی و مبارز آن زمان شعرهایش را با بسیار اشتیاق می‌خواندند. از وی تا امروز به نیکویی و نیک‌نامی یاد می‌شود.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا