آخرین اخباراسلایدشوافغانستانجنگحقوق بشرسیاست

متقی با انتفاد از حضورآمریکا و ناتو درافغانستان؛ تعریف تروریسم مشخص نیست

خبرگزاری دید: امیر خان متقی، حضور ۲۰ساله آمریکا و ناتو در افغانستان برای مبارزه با تروریسم را به باد انتقاد گرفت و گفت که با وجود همه تلفاتی که این جنگ داشت، هنوز مشخص نیست که تعریف تروریسم چیست.

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه حکومت سرپرست، در نشستی که به‌مناسب پایان دوره تحصیل اعضای طا-لبان از انستیتوی دیپلماسی وزارت خارجه در کابل برگزار شده‌ بود، گفت که تروریسم و حقوق بشر تعریف مشخصی ندارد، اما حکومت‌های مشخصی به این دلیل تحریم می‌شوند.

متقی، حضور ۲۰ساله آمریکا و ناتو در افغانستان برای مبارزه با تروریسم را به باد انتقاد گرفت و گفت که با وجود همه تلفاتی که این جنگ داشت، هنوز مشخص نیست که تعریف تروریسم چیست.

این در حالی است که؛ سازمان ملل متحد شماری از رهبران طا-لبان، از جمله شخص امیرخان متقی و حدود ۷۰ تن دیگر از اعضای ارشد این گروه را در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. درج نام بیشتر این افراد در فهرست تحریم‌های سازمان ملل به‌دلیل اتهام‌های تروریستی است.

گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل نیز به ادامه روابط طالبان با سازمان‌های تروریستی، از جمله شبکه القاعده، پرداخته و گفته است که القاعده با حضور طا-لبان در افغانستان تقویت شده است.

با این حال، وزیر خارجه حکومت سرپرست مدعی است که هنوز تعریف مشخصی برای تروریسم وجود ندارد.

او همچنین اذعان داشت که حقوق بشر نیز مانند تروریسم تعریف مشخصی ندارد، زیرا «جهان در مورد حقوق بشر برخورد دوگانه دارد.»

او انتقاد کشورهای جهان از بازداشت و شکنجه فعالان حقوق بشر در زندان‌های طا-لبان را رد کرد وگفت: «هنوز تعریفی از حقوق بشر وجود ندارد، اما تحریم‌هایی به‌نام آن بر برخی ملت‌ها و دولت‌ها اعمال می‌شود.»

وزیر خارجه حکومت سرپرست؛  فعالان حقوق بشر و حقوق زنان افغانستان را افراد ارتباطی و عامل غرب خواند و گفت: «چند نفر در افغانستان که با غرب در ارتباط‌اند و برای آن‌ها کار می‌کنند زندانی شدند و گویا حقوقشان پایمال شده است، اما اگر زندان‌های دنیا پر از مظلوم باشد، خلاف حقوق بشر نیست.»

متقی از بازداشت و شکنجه فعالان اجتماعی و حقوق بشر در حالی سخن می گوید که آمریکا و سازمان ملل متحد شماری از اعضای این گروه، از جمله وزیر امر به  معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست را مشخصا به‌دلیل صدور دستورهای سرکوبگرانه و ضد حقوق بشری علیه زنان و اقلیت‌ها تحریم کرده‌اند.

این درحالی‌ست که سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله در تازه ترین اظهارات خود گفته است: آمریکا با زور تفنگ از افغانستان خارج شد.

حقانی افزوده است: اگر امریکا این حکومت طا-لبان را به رسمیت بشناسد خوب است، اگر‌ نشناسد هم مهم نیست.

شایان ذکراست که؛ به زودی نشستی درباره افغانستان در دوحه برگزار خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا