آخرین اخبارافغانستانحقوق بشرزنان

دیده‌بان حقوق بشر از پیامدهای ویرانگر بسته ماندن مکاتب دخترانه هشدار داد

خبرگزاری دید: به دنبال محرومیت ۳۰۰ روزه دختران از آموزش در افغانستان، دیده‌بان حقوق بشر هشدار داده که بسته ماندن مکاتب دخترانه پیامدهای ویرانگری در جامعه خواهد داشت.

دیده‌بان حقوق بشر از پیامدهای ویرانگر بسته ماندن مکاتب دخترانه هشدار داد

این نهاد امروز چهارشنبه (۲۲ سرطان) با نشر ویدیویی اعلام کرده است که ممنوعیت آموزش متوسطه و لیسه توسط طا-لبان هم‌اکنون باعث شده دختران در افغانستان ۳۰۰ روز از آموزش باز بمانند.
به گفته‌ دیده‌بان حقوق بشر، این محدودیت پیامدهای ویران‌گری برای دختران، خانواده‌ها و آینده‌ کشور دارد.
دیده‌بان حقوق بشر در این ویدیو با شش زن فعال افغانستانی از جمله تمنا ایازی فیلم‌ساز، سحر فطرت پژوهشگر دیده‌بان حقوق بشر، یلدا حکیم و زهرا جویا خبرنگاران، الهه سرور آوازخوان و هیله یون کنشگر حوزه زنان مصاحبه کرده است.
سحر فطرت دستیار پژوهش‌گر بخش حقوق زنان در دیده‌بان حقوق بشر و تهیه‌کننده‌ این پروژه می‌گوید: «غیرقابل باور است که ما در سال ۲۰۲۲ در مورد این‌که آیا دختران باید اجازه‌ تحصیل داشته باشند یا خیر، بحث کنیم».
او گفته است که جهان باید به صدای زنان افغانستان گوش دهد و برای پایان‌‌دادن به این ستمِ تکان‌دهنده بیشتر تلاش کند. فطرت افزوده است که «هر روز میلیون‌ها دختر افغان فرصت‌ها و رویاهایی را از دست می‌دهند که هرگز نمی‌توانند دوباره بدست بیاورند».
طا-لبان پس از تصرف قدرت در افغانستان، به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه‌ رفتن به مکتب را نداده‌اند.
قرار بود مکتب‌های دخترانه پس از ماه‌ها تعطیلی در اول سال جاری خورشیدی بازگشایی شود؛ اما وزارت معارف طا-لبان در همان روز اعلام کرد که مکتب‌های متوسطه و لیسه دخترانه تا امر ثانی همچنان بسته می‌ماند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا