آخرین اخباراسلایدشوافغانستانخبر های مهمسیاست

محمد اشرف غنی:

در پنج سال گذشته گام‌های اساسی برای مبارزه با فساد برداشته شده، ولی کافی نیست

رییس جمهور غنی می‌گوید که حکومت در پنج سال گذشته گام‌های اساسی در برابر فساد برداشته و از رهگذر تقنینی، عدلی و قضایی و بسترسازی در بخش مبارزه با فساد اداری دستاوردهای فراوان و ضعف‌هایی نیز داشته است.

رییس جمهور غنی می‌گوید که حکومت در پنج سال گذشته گام‌های اساسی در برابر فساد برداشته و از رهگذر تقنینی، عدلی و قضایی و بسترسازی در بخش مبارزه با فساد اداری دستاوردهای فراوان و ضعف‌هایی نیز داشته است.
به گزارش خبرگزاری دید، محمداشرف غنی رییس جمهور کشور که امروز یکشنبه (۲۴ قوس) در برنامه ملی مبارزه با فساد اداری سخن می‌زد، گفت که برای مبارزه موثر با فساد اداری، کار مشترک و هماهنگ در بین اداره‌های مسئول نیاز است.
رییس جمهور غنی:«هماهنگی بین ادارات ما در این قسمت ضعیف است و ضعف‌های بنیادی داریم…تداخل وظیفه‌ای هنوز هم یک مشکل جدی در تطبیق است…مشکلات جدی در بخش مداخله سرتاسری افراد غیرمسئول در بخش عواید وجود دارد…مشکل بنیادی ما که مدیریت پروژه‌ها و برنامه‌ها بود هنوز پابرجاست.»
ساختارهای موازی
رییس جمهور غنی همچنان از ساختارهای موازی در بخش مبارزه با فساد، مواد مخدر و حکومت داری یاد کرده و گفت که وجود ساختارهای موازی سبب کندی کار شده است.
او به گونه نمونه از موجودیت وزارت مبارزه با مواد مخدر در کنار پولیس مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله یاد نموده و افزود که چنین ساختارهای موازی عامل اصلی گسترش فساد اداری و کندی مبارزه علیه این پدیده بوده است.
او تصریح کرد که در پنج سال گذشته گام‌های موثری نیز در اصلاح اداره و حذف و ادغام ساختارهای موازی برداشته شده است.
دستاوردها
رییس جمهور غنی گفت که بر اساس یافته‌های ادارۀ بازرس ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان، از جملۀ ۱۰۲ شاخص تعهد شده، ۸۲ شاخص به طور کامل تطبیق شده است.
به گفتۀ وی، برنامۀ ملی اصلاحات در بخش عدلی و قضایی، تدوین استراتژی ملی مبارزه با فساد اداری، توشیح قانون مبارزه با فساد، قانون حمایت از اطلاع‌دهندگان جرایم فساد اداری و قانون ثبت، بررسی و نشر دارایی‌های مقامات عالی‌رتبۀ دولتی از پیشرفت‌ها برای بسترسازی قانون مبارزه با فساد است.
او افزود:حاکمیت قانون در خلای قانون نهادینه نمی‌شود. در پنج سال گذشته برای اینکه ما بتوانیم به طور هدفمند علیه این پدیده (فساد) مقابله کنیم تهداب‌های قانونی آن را بنیاد گذاشتیم.
همچنان آقای غنی گفت که مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین فساد اداری بیش از یک هزار قضیه را رسیدگی کرده و در پیوند به این قضایا ۲۰۰ تن محکوم شده است.
به گفتۀ وی، در بین این افراد، حدود ۷۰ تن را مقامات عالی‌رتبه دولتی شامل معینان، جنرالان، والیان و سایر اعضای بلندرتبه دولتی تشکیل داده‌اند.
آقای غنی تاکید کرد که مبارزه با فساد در کوتاه مدت و به تنهایی توسط حکومت، موفق نخواهد بود؛ مگر اینکه حکومت، نهادهای مدنی و مردم در این بخش کار مستمر و هدفمند انجام دهند.
همچنان رییس جمهور غنی در بخش مبارزه با مواد مخدر گفت که در گذشته اعتقاد بر این که مردم افغانستان معتاد نمی‌شوند، ولی اکنون دیده می‌شود که بیشتر از ۳٫۵ میلیون معتاد در کشور هست که باید با آن مبارزه جدی صورت بگیرد.
در همین حال، جان باس سفیر ایالات متحده امریکا در کابل نیز که در این نشست سخنرانی می‌کرد، گفت که جامعۀ جهانی به مبارزۀ حکومت افغانستان بر ضد فساد اعتمادش را از دست داده است.
به گفتۀ وی، فساد گستردۀ موجود در افغانستان مانع بزرگ فراراه کمک‌های جامعۀ جهانی به این کشور است.
آقای باس افزود که کشورهای کمک‌کننده به این تصورند که کمک‌های آنان به جیب چند فرد انگشت‌شمار می‌رود.
با این همه، در چند روز گذشته روزنامه واشنگتن‌پُست گزارش تحقیقی را که مبتنی بر ۲۰۰۰ سند به دست آمده از کمک امریکا برای افغانستان است، نشر کرده که بر اساس آن نزدیک به ۱۰۰۰ میلیارد دالر کمک این کشور به افغانستان حیف و میل شده یا به جیب مافیای مفسد حکومتی رفته است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا